Lussekatter och mys =)

Det var ett tag sedan jag skrev sist, men jag kan inte hjälpa det. Julen är en sjukt stressig period och det är inte bara det utan planerande av massa kalas mm. Man är helt slutkörd i knoppen och värre lär det väl bli. Jag genomförde min röntgen förra veckan men det var en fruktansvärd upplevelse, förmodligen den mest smärtsamma och den mest förnedrande undersökning jag någonsin upplevt i mitt liv, och jag har varit med om en hel del! Nu väntar jag på provsvaren som kommer avgöra till stor del hur mitt liv kommer se ut framöver.


Helgen var helt underbar, vi började med mysigt lucia firande hos min mamma och pappa där barnen var riktigt klädda för tillfället, det var så mysigt! Vi fick sedan storfrukost med Smörgåstårta, pepparkakor och Lussekatter. Efter frukosten åkte vi till Björketorp för att hälsa på Emma och Johan med familj för att göra julgodis och ha en mysig dag! Det blev hallontryffel, Jordgubb/lime tryffel, knäck, bananfudge, skumtomtefudge, limekola, mintkola och gammal hederlig gräddkola. Härligt att ha allt sånt gjort inför julen, men det är farligt att ha så mycket gott hemma! Efter allt bak åt vi tacos och när barnen var lagda inför natten så satt vi vuxna uppe och spelade spel och hade det trevligt, vi spelade kampen mellan kvinna och man och ett mer fördummande spel mot kvinnor och fördomsfullt spel har jag aldrig sett! Emma och jag tyckte det, men männen vann så de var väl nöjda ;) Vi gick och lade oss ganska tidigt för vi var all helt slut och sov som stockar efteråt.


I söndags åkte vi tidigt ifrån Emma och Johan för att gå på julgudtjänst i kyrkan, det var jättemysigt men en lite för lång gudstjänst vilket gjorde det svårt att hålla Alva i styr. Vi fick gå till lekrummet i slutändan och då gick det mycket bättre! Efter gudstjänsten så var det julbord i församlingshemmet och det var väldigt trevligt att träffa och prata med många i församlingen samt träffa vänner ifrån Vuxen/barn-grupperna. Det avslutades med dans kring granen och sedan kom tomten. Alva tyckte att tomten var en lite suspekt varelse men när hon fick en godispåse av honom var han rätt okej ändå. När vi åkte hem så fick Alva vila middag och vi slocknade allihopa på soffan så det var en tuff men rolig helg!


Lite bilder ifrån helgen:


Vår vackra lilla tärna!


Faurås lilla luciatåg!


Julgodisbak skall vraa roligt ;)


Kusinbild i församlingshemmet


Bago, Bago, Bago!!!

Vilken häftig tävling!




Jag är med och tävlar om en fotografering hos BAGO, Var med och tävla du också!

http://www.bago.se
http://www.bago.blogg.se

Morr, nöff och allmänt vedervärdigt...

Jag är så fruktansvärt trött på sjukvården i Halland! Det har slängts hit och dit med mig under detta året så mycket så det är vedervärdigt, misstag görs konstant och det blir jag som får lida för det *stor suck*. Nu har min läkartid blivit inställd på torsdag och flyttats till onsdag nästa vecka för att de hade skickat mig fel premedicinering "Aaaaaarrrggghhhh"!!!!!! Tur att jag inte hann ta medicinen dock, för då jä*lar hade de fått se på en arg kärring! Jag borde anmäla mig till okänd diagnos på Tv3 så man kan få någon rätsida på allt det här (snabbt), jag är inte samma människa längre, kroppen har förändrats skrämmande sedan Alva föddes och jag tror tyvärr inte allt är normalt. Men jag vill påpeka att jag inte kommer anmäla mig till det där på Tv3, känner mig inte så TV-kåt just nu.


Jaja, jag tänkte att jag iaf. kan åka till Emma nu på torsdag, men dumma jag bokade ju in ett läkarbesök för Alva kl 14.00 på torsdag, får ringa och kolla om jag kan flytta det så jag kan åka iaf. (Jag jobbar på det Emma ;))


Tänkte att eftersom jag är lite väl negativ i inlägget idag så sätter jag in lite glada bilder ifrån helgen i alla fall så jag inte helt förmörkar dagen idag.


Tröttsamt att göra sig färdig för Småland.

Tjusiga damen innan avfärd litet piggare =)

Älsklingen vilar upp sig efter granjakten =)

Lite bus innan julskyltningen.

Hemma igen helt slutkörd =)


Nu ska jag titta på HTG, puss och kram på er!


Här kommer receptet =)

Hej!

Har fått många ilskna kommentarer om att jag é så hemsk att sätta ut en bild på en fantastisk kaka utan att dela med mig av receptet, jag erkänner nu mitt misstag med att sätta ut receptet på denna underbara uppenbarelse. jag kallar den som Chilli Chees, en ren "mun orgasm". =)


Kokostoscakaka


Den goda kokostoscakakan med kladdkakebotten och kokostoscatäcke. Det är svårt att bara ta en kaka.

Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke. När jag bjudit på dessa har de haft en strykande åtgång.


Tid: 1 timme

 30-40 kakor


Du behöver:

Kaka:

Glasyr:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.


Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.


Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.


När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.


När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.


Ät och njut!


RSS 2.0