v. 18

Spännande att gårdagens inlägg kom in idag? Ja, teknikens under kan vara spännande ibland. Idag blir det ett kort inlägg med en liten magbild då jag numera är i v. 18 så tänkte jag att det allt var dags att bjuda på en bild =)



Lite suddigt, men lite ser man allt, uppdateringar kommer så småningom!

Mysig dag =)

Idag har det varit en riktigt mysig dag =) Emma ringde och hade varit tvungen att stanna bilen för oljan var slut så jag fick flänga till mekonomen och sedan till Morup för att leverera olja, vad gör man inte för sina gäster ;) Sen åkte vi hem och då skulle jag på sjukgymnastik så vi möttes upp efter det i stan för att gå och äta mat, vi gick i några affärer och det var roligt att få se affärer lite. Jag kände att det var tungt efter ett tag och som tur var så gick vi på sagocafé och bara satt och pratade tjejsnack i massor! Sen åkte vi åt varsitt håll och jag saknar henne redan! Det är tokigt hur mycket man kan påverkas av att ha en bästa vän i sitt liv, man é så lycklig =)


Efter våran trevliga dag så åkte jag ut till mamma där Alva fick leka av sig ordengtligt och vi blev bjudna på kvällsmat. Det är så otroligt skönt att bli bjuden på mat och slippa ställa sig vid spisen, jag kunde bara lägga mig ner och vila höften och ha det skönt!  Blev även så glad när lilla katten som föddes hos oss innan vi flyttade tittade fram, katten med bebis fick flytta till mor och far när vi flyttade till stan och jag tror de trivs riktigt bra =) Önskar man kunde ta hem dem, men katt i stan är inget för mig.


Nu är det snart läggdags och helvetets timme är slagen känns det som, nätterna är värst med den här jäkla foglossningen så jag hoppas jag kan få känna lite sparkar så man får påminnas om att det är värt det ;)



Lilla Alva leker i mormors sandlåda (mormor vill inte ha kattbesök i sandlådan så hon lägger nät och vi tar valigtvis bort det ;))


Min kusin Frida m. lilla minikatten =)


Rapport ifrån helgen =)

Då det blivit lite tid över för att skriva i helgen så kör vi lite uppdatering vad som hänt ;)

Jag  har varit hos läkaren, domen föll och jag är sjukskriven 1 månad framåt och sedan förmodligen graviditeten ut. Det är alltid tungt, men å andra sidan kanske denna sjukskrivning gör att jag denna gången slipper rullstol och det är ju då guld värt med tanke på att jag denna gång har en liten donna här hemma att ta hand om. Hon tar mycket mer energi när man har ont och jag önskade jag orkade utan att ha henne på dagis men den tanken har jag fått ge upp och jag är istället glad att jag har möjligheten att få ha henne där, hon får leka av sig och jag får avlastning. Jag hoppas dock att det rätar till sig och att foglossningen bara spökar nu när jag överansträngt mig även om hoppet är litet.


Har haft en underbar men tuff helg som började med att min underbara man kom hem tidigt *mmm* och vi åkte tillsammans för att hämta Alva och det var så härligt att få se henne komma  springande glad som sjutton =) Sen kom min syster och lämnade Maja redan då och hon är så härligt hjälpsam, håller Alva i full gång och de har så roligt ihop att man bli glad i hela kroppen. Efter Maja kommit började vi med maten för strax efter kom Emma m. familj och det var urmysigt, vi åt lyckligtvis lyckad mat och avslutade med tårta då både jag och Emma hade namnsdag dagen innan. Min inspiration var inte på topp så det blev färdiga bottnar och sen en massa godis på, enkelt och gott!


På lördag morgon kom Anders föräldrar och vi gick till vår lilla lekplats med ungarna, det var skönt, de sprang runt och hade jättekul medan man kunde sitta och slappna av en stund. Anders kom hem vi 4 och då åt vi middag direkt från Småland med älggryta och potatis, det var så gott så det bara smälte i munnen, jag älskar verkligen älg i matform. Sen var det bara mys från lördag till söndag och även om jag sov dåligt och fick vakna tidigt så var det värt en helg av härligt umgänge.


Sen igår på söndagskvällen bjöd min syster ut mig på bio och vi gick och såg Harry Potter, den var härlig, det var kul att se Harry Potter i en liten annan vinkel än de andra filmerna, jag satt inte och bet på naglarna konstant, men skrattade desto mer =)


Nu ska vi snart iväg på "Allsång på Vallarna", får se hur lyckat det kan bli i detta vädret, Alva ska med och jag tycker synd om lillan, men å andra sidan älskar hon sina regnkläder och blir det för blött så får vi ju gå hem.



Tjoflöjt!


Liiite nervös...

Imorgon skall jag träffa läkaren, det är lite smått nervöst. Jag vet nog redan vad han kommer att säga men på något sätt så vill jag kanske inte inse det och då blir det nervöst i alla fall. Sen så är man ju alltid lite smått rädd för försäkringskassan, hela vardagsekonomin hamnar ju i deras händer om man blir sjukskriven en längre tid. Fast det får jag väl våndas över sen, ett problem i taget.


Idag kom min kära mor med min kusin, Rikard och Elias på besök, vi ordnade med fika och det var jätteskönt att träffa lite folk, Alva och Anders kom sen så Elias och Alva röjde runt och hade jätteroligt här, det var så härligt att se =)


Anders står och river tapeter i vårat tilltänkta sovrum, vi har bestämt färg och har nu kommit på god väg för planeringen av hur det kommer bli. Det är roligt att renovera och det hade varit roligare om man kunde hjälpa till så det går fortare ;)


Jag ser väldigt mycket fram emot fredag då Emma m. familj kommer och hälsar på, jag saknar dem så jag vet varken ut eller in och det är livets höjdpunkter när vi träffas!


Vuxen ångest?

Jag har nog aldrig känt mig som en större soffpotatis i hela mitt liv, här ligger jag i soffans heligaste mitt och sjunker mer och mer ihop. Jag sover länge, skiter i disk och tvätt och det borde vara lite av en drömtillvaro men...Jag vill inget hellre än att tvätta, städa, diska, gå på långpromenad, riva tapeter, måla och springa runt och leka med dottern. Jag har förvandlats från en lat tonårsmardröm till en gullig liten "hemmafru-wannabe", jag har växt upp och shit! Jag ska ha en till unge! Inte bara lilla Alva som lite oplanerat tittade ut en dag.


Det är alltid en liten chock när man upptäcker att man börjar bli vuxen,  att man gärna går i kyrkan, hellre tittar på nyheterna än barnprogram, gillar annan mat än hamburgare på McDonalds och kan vänta med att prata tills andra pratat färdigt.


Pratade med Emma i telefonen idag och det är fantastiskt med vänner man har som bryr sig om en, jag blir så rörd =) Tack till alla som tänker på mig, vi ska allt klara det här pyret och jag =)


Och ett tillägg...haha, Marica, störtskönt inlägg! (Mrs E´l Desperado)



Kom fram lilla solen?

Trodde mina foton jag beställt för framkallning skulle komma idag, betalar man 199: - i porto så borde det lixom gå så fort att man knappt hinner blinka tycker jag. Men jag vet inte, får se vart jag beställer kort nästa gång, photobox har alltid varit så billigt, men nu hade dom höjt priserna halvt hutlöst nästan. En höjning med 38% är inte piss i Nilen direkt om man säger så.


Ringde sjukgymnasten idag och jag ska börja på gravidvattengympa i höst och det ska bli jättekul! Minns hur jäkla skönt det var för kroppen förra gången och nu får jag dessutom gå 2 ggr i veckan, det kan ju inte blir bättre när allt é som det är.


Idag ska jag gå ut lite, vet att jag måste vila, men man blir ju sjutton inte bättre av luften som halvt kväver en, ska passa på att ta ut en stol och sätta mig i solen när den behagar att vara framme en längre stund, ååå så skönt det ska bli!




Pyret bestämmer redan ;)

Det är otroligt så fort Alva växer, nu när man legat ner i några dagar och haft full hjälp med barnpassning har man knappt sett henne och det är då man upptäcker hur mycket som händer på en dag. En liten människas utveckling är verkligen fascinerande!


Idag har jag kunnat vara uppe lite mer och det är super skönt, man blir så stel i kroppen och ryggen tar ju massor med stryk när man ligger konstant och det verkar sig som att pyret inne i magen har lugnat ner sig lite. Jag har fortfarande inte förlikat mig med tanken att vara sjukskriven, jag vill gå på långa promenader, cykla, jobba, renovera och åka runt på loppisar för att hitta häftig inredning. Men det är väl bara att inse att pyret bestämmer takten på livet redan i magen ;)


Idag bjuder jag på lite bilder av min lilla prinsessa, så ni alla får se hur mycket hon vuxit!




Man é rätt rolig som ger sig på´t igen...

Nu är det dags igen, tiden är inne. Jag har inte bloggat på 7 månader och det är nästintill skandal! Jag tror jag behöver vara hemma för att ta mig tid till det, det har varit fullt ös hela våren och sommaren och att prioritera en blogg har jag  inte direkt kunnat göra även om jag önskar att så inte var fallet.


Men nu är jag här igen, åter igen har jag gett mig in i de gravida kvinnornas värld och mina kära fogar sviker mig starkt även denna gång. För de som inte vet vad foglossning är så är det så att bäckenet består av två halvor som är förenade framtill med en stel led eller fog som kallas symfysen. Denna fog är förstärkt med ett kraftigt nätverk av ligament, vilket gör att den under normala förhållanden nästan inte rör sig alls. För att underlätta barnets passage genom bäckenet producerar kroppen när du är gravid ett hormon som kallas relaxin, som löser upp ligamenten i bäckenet. Det gör att dessa fogar kan röra sig mer under graviditeten och förlossningen. Dock har jag oturen att min kropp producerar relaxin i stor mängd alltför tidigt  vilket ger mig en oerhörd smärta vid blygdbenet som strålar ut mot ljumskarna samt på  framsidan och insidan av låren, jag har även problem med de bakre fogarna där smärtan går över svanskotan och den nedre delen av ryggen samt höften


Det är inte så att det är fullkomligt olidligt, men det försvårar en del i min vardag och speciellt nu när jag har problem med sammandragningar då jag rör mig mycket så suger det ganska rejält. Jag fick sjukskriva mig ifrån jobbet i torsdags och är nu ordinerad vila en vecka för att sammandragningarna ska rätta till sig, sen ska jag träffa läkaren på torsdag och även om jag hoppas har jag ingen större tilltro i att få jobba mer i höst. Det är så sjukt orättvist att jag som älskar att jobba måste ligga i en soffa och känna mig patetisk...*suck* Men det är bara för en tid trots allt...tänk om man kunde beställa biologiska barn på postorder? Gud vad härligt det skulle va! 



                       
                                                                                                                                                              


RSS 2.0